În Norvegia a avut loc prima nuntă de vikingi, cu săbii și jurăminte cu sânge. Un preot păgân a condus ceremonia de căsătorie, inspirată din tradiții vechi de mai mult de 1000 de ani.
Un cuplu de norvegieni, Elisabeth – 27 ani și Rune Dalseth – 36 ani și-au jurat iubire veșnică în cadrul unei ceremonii absolut unice: s-au inspirat din istoria popoarelor vikinge și au organizat o nuntă autentică, cu săbii, jurăminte de sânge și cu toți participanții costumați la fel ca și mirii, în veșminte de vikingi. Este prima nuntă de vikingi din ultimii 1000 de ani, oficiată de un preot păgân care, conform tradiției, a avut sânge pe față. Iată cum a arătat această nuntă neobișnuită:
Apariția mirelui la nuntă a fost spectaculoasă
Apariția lui Rune la nuntă a fost spectaculoasă: cu o atitudine mândră, ca a unui războinic viking, într-o corabie specifică alături de 10 dintre cei mai buni prieteni ai săi. La fel ca în secolul X, Run și prietenii săi au venit și au plecat cu Drakkarul.
Pentru Elisabeth, alegerea rochiei a fost puțin mai dificilă. “Rochia tradițională este greu de găsit, astfel încât o prietenă m-a ajutat la acest aspect”. Elisabeth și-a acoperit rochia albă cu o pelerină tradițională de culoarea bordo.
Au fost construite 2 corăbii vikinge special pentru această ocazie
Au fost construite 2 corăbii vikinge special pentru această ocazie
Nunta a avut loc pe malul unui lac din Norvegia, iar 2 corăbii specific vikinge au fost construite special pentru această ocazie.
Ritual de sacrificiu pentru zei
Înainte de rostirea jurămintelor, a avut loc ritualul de sacrificiu pentru zei. Acesta a constat în așezarea unei cupe cu sânge pe o grămadă de pietre; sângele a fost folosit la stropirea unor figuri de zei, iar apoi frunțile celor doi au fost unse cu sânge. Se presupune că în acest fel are loc uniunea dintre zei și oameni.
Cornul de vânătoare a dat start evenimentului
Bere cu miere, purceluș la proțap și melodii nordice
La nuntă au participat 130 de invitați, toți costumați în veșminte de vikingi; aceștia au băut berea tradițională cu miere, au servit purceluș la proțap și au dansat pe celebrele melodii nordice.
Întrecere între familiile celor doi tineri însurăței
Invitații au fost puțin surprinși când preotul păgân a anunțat că rudele mirelui vor participa la o întrecere împotriva rudelor miresei. Acest obicei binecunoscut se numește Brullaup. Părinții lui Run sunt creștini, dar au acceptat să fie prezenți la o nuntă păgână
Întrecerea a fost câștigată de rudele mirelui. “Pedeapsa” pentru cei învinși a fost ca aceștia să îi servească cu alcool pe învingători pe toată durata petrecerii, care a ținut până aproape de dimineață.
“Am dansat, cântat și ascultat povești despre zei toată noaptea”
La această nuntă au fost 130 de oaspeți, care au dansat și s-au distrat ca niște vikingi adevărați. “Am stat până dimineață. Am dansat, cântat și ascultat vechile povești despre zei. Unii invitați care au fost mai sceptici la început, au putut simți ulterior întreaga energie și dragoste pe care am generat-o.”, spune Elisabeth.
Ceremonia a fost un adevărat spectacol. Tradițiile au fost respectate întrutotul, iar dorința cuplului a fost de a schimba percepția oamenilor despre vikingi și anume aceea că aceștia ar fi fost un popor de războinici însetați de sânge și cu apucături primitive.
“Vikingii au iubit natura, pământul și animalele”
“Cred că dacă mergi la o nuntă ca a noastră, cu siguranță îți vei schimba percepția despre vikingi”, spune Rune. “Ceea ce oamenii uită să menționeze este că vikingii erau un popor care avea o deosebită considerație pentru natură, pământ și viața animalelor. Vrem ca oamenii să fie conștienți de acest lucru.”
Tinerii au înviat toate tradițiile precreștine de pe teritoriul scandinav. A fost o nuntă frumoasă, cu tot ce îi trebuie unei nunți autentic vikinge. Cu siguranță Elisabeth și Rune au putut aduce un omagiu poporului viking cu această ocazie și, totodată, posibil să fi schimbat anumite idei preconcepute despre aceștia.
Tinerii însurăței pe fundalul navelor Drakkar, special construite pentru nuntă
Iată și cei doi vikingi în postură de părinți
Cei doi s-au cunoscut la un bar în 2016, cu doi ani înainte de nuntă. Deși amândoi sunt creștini, aceștia au ales să practice păgânismul. Chiar și-au numit fiul de 6 luni, Ragnar, inspirați de legendarul erou Ragnar Lothbrok din serialul Vikingii.
Iată si imagini Video de la ineditul eveniment
Ghidul Mireselor
EuShtiu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu