duminică, 29 decembrie 2013

Cea mai scumpa grija a sufletului tau ...

 
Drumul de la nastere spre moarte e presarat cu evenimente a caror insemnatate o resimtim subiectiv. Pe spatele fotografiilor zimtate am insemnat cu totii, candva, cate o data pe care am trait-o ca pe cea mai fericita zi din viata. In cate-un colt de sertar, in cate un cotlon de inima, pastram cu totii o floare presata, un trifoi cu patru foi sau parfumul unui sarut care ne-a facut sa simtim cum se desfac cerurile, sagetate de fericirea noastra. Amintirile catifelate ne tapeteaza sufletul, facandu-ne sa induram mai usor vremurile anoste, zilele gri, epocile incarcate de tristete.

Exista insa intamplari a caror importanta este mai presus de orice interpretare. Intr-o viata de om, nu exista nici un pas mai insemnat decat nasterea copiilor tai. Copiii rastoarna superb, dintr-o data, toate sensurile existentei, daruind trecerii prin lume rosturi pe care nici nu le banuiai mai inainte. Urmasul tau devine cea mai scumpa grija a sufletului tau, iar bataia inimii lui te va feri pentru totdeauna de ratacire. Si intelegi, pentru prima data cu adevarat, profunzimile fericirii implinite. Cand copilul tau isi aseaza capul pe umarul tau si adoarme, cand iti vezi puiusorul zambind in somn unui vis frumos, cand te striga pentru intaia data, cand iti strange degetul in pumn, cand ii stergi lacrima si-i redaruiesti linistea, descoperi culori ale lumii pe care nu le cunoscusesi niciodata mai inainte.

Prin pruncii carora le-ai daruit viata traiesti mai departe, dincolo de pragul proprie-i stingeri. Ajungi sa fii tu insuti un licar al Universului si iti castigi, astfel, in cel mai frumos mod cu putinta, dreptul la tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Prin copiii tai iti retraiesti primii ani de viata, simti din nou gustul desavarsit al inocentei si al puritatii primelor asteptari. Alaturi de copiii tai traiesti din nou freamatul iubirilor dintai, ravasirea marilor sperante, clocotul sufletelor tinere care asteapta ca lumea sa se incline in fata nazuintelor lor. Drumuri pe care le credeai definitiv inchise te vor lasa sa le strabati din nou, reverii tulburatoare pe care le credeai  pierdute pentru totdeauna se vor perinda iarasi prin gandul tau intinerit dintr-odata.

Datoria de a-ti creste asa cum se cuvine fiii, fiicele e o indatorire nobila, pe care o ai, in primul rand, fata de propria viata. Mai devreme sau mai tarziu casele inaltate cu truda se vor narui, pomii saditi cu dragoste se vor usca, misivele parfumate se vor preschimba in praf. Doar sangele tau va continua sa clipoceasca mai departe, intruna, trecand prin inimile copiilor copiilor tai, cantec etern a carui frumusete n-o pot intelege decat cei care stiu sa o nasca. Cei care au copii nu vor mai fi condamnati niciodata la singuratate. Va sta mereu, in umbra lor, zambetul pur al odraslei care nu stie sa minta, exuberanta copilului care descopera fascinatia jocului, bucuria pruncului alintat la piept. Si fiecare stradanie, orice efort de a-ti feri baiatul, fetita de grijile si nedreptatile lumii, de a-i veghea zborul si a-i ocroti idealurile va fi rasplatita insutit, in eternitate.

Iubirile sunt egoiste, iubitii se vor doar pentru ei, unul pentru celalalt, intr-o instrainare de lume care va sfarsi prin a le mistui dragostea. Copiii nascuti din iubire feresc imbratisarile de scrum, imortalizeaza clipa plutirii. Intr-o viata de om si tristetea, si dragostea, si deznadejdea, si bucuria sunt trecatoare. Doar minunea de a avea copii este binecuvantata de aripa vesniciei si ne poate ajuta sa evadam din conditia tragica de muritori.

Sursa: Ziarul "National"
Foto: www.LaPietraRara.com

marți, 17 decembrie 2013

Zori de Roua - noua denumire a paginii de Blog si Facebook

Foto: Google.com

"Zori de Roua" este incepand de astazi noua denumire a paginii de Blog "CaliVita Produse Naturiste" si, dupa cum era si firesc, a paginii de Facebook asociata Blog-ului. Astfel, ZoriDeRoua.blogspot.com si Facebook.com/ZoriDeRoua vor lua locul vechilor adrese.

Toti cei care s-au alturat noua printr-un generos "Like", si carora le multumim ca apreciaza tematica dar si calitatea articolelor noastre, vor primi ca si pana acum postarile pe pagina de Feed, acum figurand insa ca publicate sub denumirea "Zori de Roua". 

De asemenea, cititorii care s-au abonat la Newsletter-ul oferit de platforma Blogspot vor gasi in continuare pe mail postarile, de indata ce acestea vor fi fost publicate.

Directia in care s-a dezvoltat Blog-ul in ultima perioada, determinata fiind atat de interesul cititorilor nostri dar si de preocuparile colectivului de redactie, a impus aceasta redenumire a Publictiei. Cat de inspirata este aceasta schimbare de nume - va las pe voi sa apreciati.

joi, 31 octombrie 2013

Regrete pe patul de moarte

Foto: SXC.hu

Pe patul de moarte, oamenii rămân doar cu amintirile şi regretele. Care sunt acestea, a încercat să ne spună fosta asistenta medicală Bonnie Ware în cartea „Cele cinci regrete înainte de moarte”. Ea a îngrijit pacienţi în ultimele lor 12 săptămâni de viaţă [...]

Cel mai adesea, pacienţii, îndeosebi bărbaţii, regretă că au muncit prea mult [...] Cineva spune că „n-am văzut cum a făcut copilul meu primul pas”, altcineva – „nu-mi amintesc când a spus copilul meu primul cuvânt” sau „în ultimii ani am comunicat puţin cu soţia”. Atunci când omul simte că părăseşte această viaţă, el începe să regrete că nu a acordat destul timp vieţii personale.

Cel mai răspândit regret, potrivit lui Bonnie Ware este următorul: „Mi-aş fi dorit să am curajul să-mi trăiesc viaţa aşa cum am vrut eu, nu cum se aşteptau alţii s-o trăiesc” [...]

Cauza unui alt regret este refuzul de a fi fericit. „Foarte puţini realizează că fericirea este o alegere personală. Un simplu zâmbet, momentele în care îţi permiţi să fii din nou copil, să te bucuri de prezenţa prietenilor. Iată ce îţi poate face viaţa mai frumoasă”, scrie autoarea.

Pentru a nu completa rândurile acestei statistici triste şi pentru a întâmpina moartea cu inima uşoară, psihologii ne sfătuiesc să ne amintim că viaţa înseamnă alegere. Alegeţi fericirea şi trăiţi fiecare zi ca şi cum ar fi ultima din viaţa voastră.

Sursa: Vocea Rusiei

miercuri, 14 august 2013

Perseidele - Fascinatia noptilor de august

Foto: EPA

Vizibile de precădere în emisfera nordică, ploaia de meteori poate fi vizualizată în nopțile de vară, fenomenul prezentând o activitate maximă în perioada 9-14 august.

Asociate cometei Swift-Tuttle, Perseidele sunt de fapt norul de particule lăsat de-a lungul orbitei acestei comete, numele provenind din mitologia greacă, cu referire la fii zeului Perseu. Rata acestor meteori la apogeu în acest an va fi cuprinsă conform estimărilor între 60-100 pe oră. Catolicii fac referire la această ploaie de meteori, ca fiind Lacrimile Sfântului Laurențiu, cu asociere la sărbătoarea din data de 10 august.

Fenomen astronomic inedit, ploaia de stele căzătoare reprezintă particule de praf cosmic sub 1 mm diametru care ard în atmosfera Pământului, intrând cu viteze în jur de 60 km pe secundă, producându-se și fenomenul de ionizare. Fenomenul a putut fi observat perfect în noaptea dintre 12 și 13 august, fiind amplificat și de curenți sporadici de meteori, care nu aparțin constelației Perseu. S-a putut observa magnitudinea (strălucirea) constelației prin comparație cu stelele vecine (vizualizarea am realizat-o cu un telescop cu un obiectiv cu diametru de 127 mm și distanța focală de 1000 mm, folosind diverse oculare).

Observații astronomice ale fenomenului au arătat regularitatea sa de mai bine de 2000 de ani, oamenii fiind fascinați de acest fenomen.

Sursa: Vocea Rusiei

joi, 1 august 2013

Cancerul - semne si simptome timpurii

Foto: SXC.hu

In momentul de fata, sunt cunoscute mai mult de 200 de forme de cancer, fiecare cauzand diferite simptome. Expertii insa au evidentiat un numar de 12 semne care trebuiesc avute in vedere in ceea ce priveste diagnosticarea timpurie a unui cancer.

Legat de acest lucru, este foarte important sa ne cunoastem foarte bine corpul si care sunt reactiile lui precum si modificarile ce pot sa apara la un moment dat. Acest lucru va face sa sesizati mult mai usor orice schimbari neobisnuite si persistente care ulterior sa fie examinate de catre un medic.

Iata care sunt semnele si simptomele pe care trebuie sa le aveti in vedere:

- o ulcerare la nivelul limbii, mucoasei bucale sau nazale care persista mai mult de trei saptamani
- tuse sau voce dogita care persista mai mult de trei saptamani
- dificultate la ingitire sau indigestie persistente
- scaune mult mai frecvente, ce dureaza mai mult de trei saptamani
- prezenta sangelui in fecale
- dificultati la urinare
- sange in urina
- modificarea marimii, formei sau culorii unei alunite
- durere inexplicabila ce dureaza mai mult de patru saptamani
- un nod sau o umflatura neobisnuita aparuta in orice parte a corpului
- pierdere in greutate inexplicabila sau transpiratii nocturne abundente
- o inflamatie ce nu se vindeca dupa cateva saptamani

Daca aveti vreunul sau mai multe din aceste simptome este foarte posibil ca ele sa fie cauzate de ceva mult mai banal. Cu toate acestea, este foarte important sa va adresati unui medic.

Sursa: cruk.org

miercuri, 26 iunie 2013

Sucul de soc sau Socata - reteta de casa

Foto: gradinacupitic.wordpress.com

In fiecare an asteaptam nerabdatori sezonul infloririi socului, in lunile mai si iunie, pentru a culege florile parfumate si pentru a prepara traditionala bautura numita Socata.

Usor de preparat, Socata este o bautura racoritoare, putin acidulata si parfumata care face deliciul zilelor calduroase din aceasta perioada a anului. Avantajul este ca sucul poate fi facut in casa, din ingrediente naturale, fara conservanti si alte produse chimice.

Sucul de soc preparat in casa nu contine conservanţi, aditivi gustativi, aromatizatori şi îndulcitori de diferite tipuri. Însă, anume din aceasta cauza, băutura are un termen de păstrare redus – doar cateva zile, la loc răcoros

Florile de soc se culeg in momentul in care sunt complet inflorite, taindu-le de la tulpina de sub palaria florii de soc. Apoi asezati-le intr-un vas si clatiti-le bine cu dusul pentru a indeparta praful si eventualele insecte.

Ingrediente necesare prepararii sucului de soc:

- 10 flori de soc mari
- 500 gr. zahar
- 2 lamai
- 10 gr. drojdie proaspata
- 100 gr. stafide
- 1/2 lingurita de orez (preferabil cu bob lung)
- 5 l. apa de izvor, apa plata din comert sau apa de la robinet filtrata

Modul de preparare:

Lamaile se curata de coaja astfel incat coaja rezultata sa fie intr-o singura bucata de forma spiralata. Coaja se taie astfel pentru a putea fi mai usor scoasa din borcan dupa prima zi de fermentare. Taiem apoi lamaile pe jumatate si stoarcem zeama acestora intr-o cana, apoi le taiem felii.

Peste 2 litri de apa adaugam 350 gr. de zahar si zeama de la cele 2 lamai, apoi le punem pe foc tinandu-le la fiert timp de 10 minute dupa care lasam sa se raceasca. In urma fierberii, zaharul se transforma in zaharuri mai simple (glucoza si levuloza) care va ajuta la o fermentare mai repede a amestecului.

Din palariile de soc se aleg doar florile, care se aseaza intr-un borcan de 5 litri. Peste florile din borcan adaugam 1/2 lingurita de orez (preferabil cu bob lung), stafidele taiate marunt, lamaile taiate felii precum si coaja acestora, taiata spiralat.

Apoi turnam in borcan cei 2 litri de apa fiarta si racita. Amestecam drojdia cu putina apa calduta pana devine lichida, apoi o adugam amestecului din borcan.

Restul de 150 de gr. de zahar il caramelizam. Punem zaharul intr-un vas uscat pe foc pana ce incepe sa faca spuma apoi il stingem cu 1/2 litru de apa fiarta si il fierbem pana la topirea caramelului dupa care il adaugam in borcan. Caramelul confera sucului o culoare maronie precum si un gust aparte.

Adaugam apa in borcan pana aproape de umplerea acestuia, lasand ceva loc pentru fermentare.
Asezam apoi borcanul intr-un loc cald si insorit (pe balcon ori la pervazul ferestrei) intrucat caldura favorizeaza procesul de fermentare. Acoperim gura borcanului cu ceva usor pentru a putea iesi gazele rezultate in urma fermentarii, avand grija ca de 2-3 ori pe zi agitam continutul borcanului cu o lingura.

Dupa o zi scoatem cojile celor doua lamai deoarece daca acestea stau mai mult vor da un gust amarui bauturii. Zilnic gustam sucul pentru a vedea cand acesta incepe sa sifoneze, adica sa intepe la gust. In functie de cat de cald este, sucul este gata in 3-5 zile.

Cand sucul este gata, il strecuram intr-un vas mare care sa cuprinda intreaga cantitate. Preferabil este sa strecuram continutul printr-un tifon curat, dublu, astfel incat la sfarsit sa putem stoarce bine ingredientele peste lichidul strecurat.

Apoi imbuteliem sucul in sticle si il asezam la loc intunecos si rece, preferabil la frigider, unde poate sta 1-2 saptamani. Chiar la frigider, procesul de fermentare va continua (dar in ritm lent), incat dupa 1-2 saptamani sucul tinde sa capete un gust mai acidulat si mai acru transformandu-se astfle in vin.

Savurati cu placere !

marți, 11 iunie 2013

Ora bizantina si ziua liturgica in Muntele Athos

Ceas solar - Foto: www.panoramio.com/photo/58415234

Viata monahala in Sfantul Munte Athos se desfasoara potrivit unui sistem de masurare a timpului diferit de cel civil. Acest fapt se datoreaza [...] asa numitei "ore bizantine”.

Exista o stransa legatura intre ora bizantina si conceptia intalnita in cultul crestin, potrivit careia ziua liturgica nu incepe cu miezul-noptii sau cu dimineata, ca in masuratoarea civila a timpului, ci cu seara [...] Acest obicei este mostenit din traditia iudaica de socotire a timpului, asa cum o vedem concretizata, de exemplu, in referatul biblic al zidirii lumii, unde zilele creatiei sunt numarate incepand cu seara si continuand cu dimineata: "... Si a fost seara si a fost dimineata: ziua intai." (Facerea I, 5).

Astfel, ora bizantina este stabilita in functie de apusul soarelui, socotit ora 24, de cand incep sa se numere orele noptii.

Ora bizantina are functie liturgica, legand ritmul liturgic al slujbelor de ritmul cosmic. De aceea, la Muntele Athos, programul liturgic este unul special.

Astfel, Utrenia se incepe la ora doua dupa miezul noptii. La ora unu bat clopotele pentru desteptare. Pana la doua toti calugarii isi fac canonul la chilie. Intre doua si cinci se face slujba Utreniei si Sfanta Liturghie, dupa care calugarii se retrag la chilii pentru doua ore de odihna, iar apoi ies la diferite ascultari de obste.

La orele patru dupa amiaza, se face Vecernia, apoi se serveste masa si iarasi se aduna la biserica pentru Pavecernita si acatistul Bunei Vestiri. De la opt seara la unu noaptea, se merge la odihna.

La apusul soarelui portile fiecarei manastiri mari sunt incuiate, ramanand astfel pana a doua zi la rasaritul soarelui.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

duminică, 2 iunie 2013

Sucurile naturale din legume si fructe

Colaj: OasisAdvancedWellness.com

Sucurile naturale sunt un mijloc extrem de eficient si de confortabil de a ne bucura de beneficiile consumului de legume si fructe in stare naturala, proaspata.

Inainte insa de a fi folosite, indiferent de modul lor de preparare, legumele si fructele trebuiesc spalate cu atentie cu foarte multa apa. Apoi, ideal ar fi sa le lasam cufundate timp de 15-30 de minute intr-un vas mare plin cu apa (chiuveta, lighean) in care am turnat un paharel de otet. Acest fapt ajuta la curatarea vegetalelor de substantele cu care au fost stropite pe durata procesului de cultivare.

Pentru prepararea sucului avem nevoie doar de un storcator electric. Odata preparat, sucul trebuie consumat imediat deoarece procesul de oxidare (alterare) incepe imediat dupa obtinerea lui (fapt caracteristic dealtfel tuturor produselor naturale care nu contin conservanti).

Din beneficiile consumului de sucuri naturale din legume si fructe:

- contribuie la detoxifiera organismului
- constituie o hrana bogata in nutrienti
- este o modalitate buna de a consuma astfel o mare varietate de legume si fructe
- intareste sistemul imunitar
- confera claritate mentala
- ajuta la scaderea in greutate
- imbunatateste digestia
- efect energizant
- are efect anti-imbatranire
- ajuta la tratarea alergiilor
- contine toti nutrientii vegetalelor din care provin
- astfel fructul este consumat in intregime
- o bogata sursa  de enzime proaspete
- inlatura mirosul neplacut al transpiratiei
- regleaza functionarea sistemului endocrin
- creste tonusul psihic
- ajuta ficatul
- imbunatateste calitatea somnului

Reteta suc de legume V8:

- 3 rosii mari
- 3 tulpini de telina (cu frunze)
- 5 morcovi potriviti
- 1 sfecla rosie mica
- 1/4 varza
- 1-2 ardei grasi (preferabil de culori diferite)
- 2 cani de frunze de spanac
- 1/4 ceapa de apa (dulce)
- 1/2 catel de usturoi (sau mai mult, dupa gust)

Savurati cu placere !

Sursa: OasisAdvancedWellness.com

Exercitiul fizic imbunatateste fertilitatea masculina

Foto: Pictures.4ever.eu/sexy/boys/eli-blahut-151792

Exercitiul fizic este util nu numai la tonifierea musculaturii si mentinerea unei greutati optime. S-a constatat ca efortul fizic practicat in mod regulat contribuie de asemenea la sporirea fertilitatii masculine.

Cercetatorii de la Universitatea din Cordoba, Spania, au decoperit ca barbatii care precatica in mod regulat exercitiul fizic se bucura de o motilitate mai mare a spermatozoizilor in comparatie cu barbatii care nu desfasoara nici un fel de activitate fizica. Din ce cauza? Deoarece, sustin expertii, exercitiul fizic creste nivelul de testosteron in sange.

Totusi "efortul fizic exagerat poate avea un efect exact opus" sunt de acord cercetatorii, al caror studiu a fost publicat in "Jurnalul European de Fiziologie Aplicata".

Sursa: AllAboutHealth.org.uk

Alimente naturale sau hrana industrializata?

Colaj: Mercola.com

Sunt multe motive pentru care ar trebui sa ne axam dieta pe alimentele naturale in schimbul produselor industrializate; cel mai important fiind acela ca alimentele naturale sunt indispensabile redobandirii si mentinerii sanatatii.

De asemenea, alimentele naturale au o savoare deosebita iar producerea lor in conditii Bio, fara adaos de substante chimice, ajuta la protejarea mediului.

Care este insa diferenta intre alimentele naturale si produsele obtinute pe cale industrala? Iata mai jos o lista de caracteristici cu ajutorul carora putem foarte usor sa le deosebim:

Alimentele naturale:

1. Sunt crescute si vandute ca atare
2. Calitatea variaza de la un exemplar la altul
3. Se altereaza repede
4. Necesita preparare
5. Au culori vii si consistenta ferma
6. Savoare naturala
7. Amintesc de sursa din care provin

Hrana industrializata:

1. Sunt produse intr-o fabrica si portionate in ambalaje comode si aspectuoase
2. Gustul si calitatea nu difera de la un exemplar la altul
3. Contin conservanti pentru a nu se altera perioade mari de timp
4. Nu necesita preparare; trebuiesc doar incalzite si apoi servite
5. Contin aditivi pentru a le da aroma
6. Gust artificial
7. Nu au legatura cu natura

Sursa: Mercola.com

vineri, 3 mai 2013

Rugaciunile vindeca bolile, spun oamenii de stiinta

Foto: SXC.hu

Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul "material" al acestui fenomen divin.

"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg. "Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei."

Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral. Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută.

Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană. Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte.

În timpul rugăciunii însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.

joi, 2 mai 2013

Cvas din paine - reteta de casa

Foto: Totul.md

În căldura sufocantă a verii cvasul potoleste setea si te racoreste mai ceva ca un pahar cu apa rece. Si ce poate fi mai bun decat un cvas facut in casa, din ingrediente naturale, fara conservanti si alte produse chimice.

In cvasul veritabil nu se adaugă conservanţi, aditivi gustativi, aromatizatori şi îndulcitori de diferite tipuri. Însă, anume din aceasta cauza, băutura are un termen de păstrare redus – doar cateva zile, la loc răcoros.

In componenţa cvasului se includ o mulţime de vitamine, minerale si microelemente: acidul lactic, vitaminele grupei B, calciul, magneziul, fosforul, precum şi aminoacizi.

Ingrediente necesare prepararii cvasului de casa:

- 800 gr. de paine neagra
- 5 + 1 litri de apa fiarta
- 20 gr. de drojdie propaspata
- 1/2 pahar de zahar brun
- 50 gr. de stafide
- cateva frunze de menta proaspata.

Modul de preparare:

Painea o feliem in bucati mici ca niste crutoane pe care le aranjam pe o tava si le dam la cuptor pana se rumenesc. Dar trebuie sa fim atenti ca crutoanele sa nu se arda, caci in acest caz bautura obtinuta va avea un gust amar.

Fierbem apa intr-un vas, iar dupa ce a dat in clocot o luam de pe foc si adaugam crutoanele dupa care acoperim vasul si il lasam 3-4 ore.

In acest timp caramelizam zaharul. Punem pe foc un ceaun uscat in care punem zaharul pe care il amestecam pana se topeste. Trebuie sa avem la indemana 1 litru de apa fiarta pe care sa o turnam in ceaun in momentul cand zaharul s-a topit. Atentie insa; pot sari stropi. Amestecam solutia pana ce se topeste tot zaharul caramelizat.

Dupa perioada de 3-4 ore, strecuram cu ajutorul unui tifon solutia in care au stat pesmetii. O amestecam cu solutia de apa cu zahar caramelizat si adaugam si drojdia care am dizolvat-o in putina apa calduta.

Turnam solutia obtinuta in 2 borcane de sticla, in care adaugam stafidele si frunzele de menta usor zdrobite.

Le astupam si le tinem la loc caldut ca sa inceapa procesul de fermentare. Evitati locurile prea reci si prea fierbinti; ciupercile din drojdie pot sa moara. Procesul de fermentare poate dura pana la 2 zile.

Dupa 2 zile mai strecuram inca o data solutia. Daca cvasul s-a fermentat destul si pisca bine la limba, il turnam in vase curate si-l dam la frigider pentru a stopa procesul de fermentare. Daca va place mai acrisor si mai gazat, il mai lasati putina vreme la loc caldut.

Savurati cu placere !

Sursa: Povarenok.md si Totul.md

duminică, 10 februarie 2013

Calendarul Chinezesc Perpetuu - PDF Printabil

Sarbatoare de An Nou Chinezesc - Foto: GoodFoodGoodMoodByLisa.blogspot.ro

Calendarul Chinezesc cuprinde un ciclu de 12 ani, corespunzator celor douasprezece animale: Sobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Cal, Oaie, Maimuta, Cocos, Caine si Mistret. Legenda conform careia Buddha a atribuit cate un an fiecaruia dintre cele douasprezece animale si ordinea in care au fost ele numite o puteti citi  Aici.

Avand in vedere ca Zodiacul Chinezesc tine cont si de cele cinci elementele din filosofia chineza (apa, lemn, foc, pamant si metal) ce alcatuiesc Universul, rezulta ca un ciclu complet al Calendarului Chinezesc dureaza exact 12 x 5 = 60 de ani.

Calendarul Chinezesc perpetuu in format Printabil *.pdf il puteti Descarca de la adresa: http://www.docstoc.com/docs/144600008/Calendarul Chinezesc perpetuu

miercuri, 6 februarie 2013

Anul Sarpelui de Apa incepe pe 10 februarie 2013, conform Zodiacului Chinezesc

Foto: Snake-Images.blogspot.ro

Pe data de 10 Februarie 2013, ora 9:22, incepe, conform Zodiacului Chinezesc, Anul Sarpelui de Apa. Zodiacul Chinezesc are un ciclu de doisprezece ani, fiecare an fiind sub influenta unui anumit animal. Tinand cont insa de ciclul celor cinci elemente din filosofia chineza (apa, lemn, foc, pamant si metal), putem spune ca un ciclu complet cuprinde o perioada de 12 x 5 = 60 de ani. Astfel, ultimul an al Sarpelui de Apa a fost 1953, urmat peste 12 ani de anul Sarpelui de Lemn (1965), apoi anul Sarpelui de Foc (1977), anul Sarpelui de Pamant (1989) si anul Sarpelui de Metal (2001).

Calendarul Chinezesc perpetuu il puteti Descarca in format Printabil *.pdf de la adresa: http://www.docstoc.com/docs/144600008/Calendarul Chinezesc perpetuu

Conform legendei, inainte ca Buddha sa paraseasca acest pamant, a chemat la el toate animalele pentru a le binecuvanta. Din motive ramase necunoscute, doar douasprezece animale au raspuns chemarii Inteleptului. Primul care a ajuns a fost Sobolanul urmat de Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Cal, Oaie, Maimuta, Cocos, Caine si Mistret. Astfel, in ordinea sosirii, Buddha le-a binecuvantat si le-a daruit fiecaruia cate un an.

Cocosul a avut impreuna cu Sobolanul misiunea de a anunta chemarea tuturor animalelor, Cocosul strigand ziua, iar Sobolanul umbland noaptea. Sobolanul, cu multa imaginatie si simt practic, stiind ca nu are cum sa ajunga primul, l-a rugat pe Cal sa il ia in spate. Mandru, Calul l-a refuzat iar de atunci cei doi au ramas dusmani. Sobolanul s-a dus apoi la Bivol care, avand o inima buna, a cceptat sa-l care in spate. Mai mult de atat, constiincios din fire, nu a zabovit pe drum si a juns primul la Buddha. Numai ca odata ajunsi, Sobolanul, aflat pe grumazul Bivolului si-a revendicat intaietatea. Bivolul a acceptat si astfel cei doi au ocupat locurile de la inceputul Zodacului. Dupa ei au sosit puternicul Tigru si Iepurele cel iute la fuga, ajutat de Dragon. Sarpele, nepriceput la mers, s-a incolacit de copita Calului iar odata ajunsi la destinatie, Sarpele s-a desfacut de pe piciorul Calului speriindu-l pe acesta si obligandu-l sa faca un pas inapoi. Dupa ei au sosit Oaia si Maimuta. Cocosul, cu zelul sau de a-si face datoria, a intarziat si a ajuns al zecelea, urmat fiind de Caine. Ultimul sosit a fost Mistretul care pe drum si-a luat ragazul de a se tolani de cateva ori, conviins fiind ca nimeni nu are cum sa i-o ia inainte.

Spre deosebire de calendarul occidental, unde Anul Nou incepe pe data de 1 Ianuarie, ora 0:00; Anul Nou chinezesc incepe odata cu a doua Luna Noua de dupa Solstitiul de Iarna; asiaticii avand obiceiul sa sarbatoreasca Noul An timp de 15 zile, adica pana la urmatoarea Luna Plina. Din acest motiv, in 2013 Anul Nou chinezesc incepe pe data de 10 Februarie, la ora 9:22 (ora Bucurestiului).

Revenind la anul 2013, Sarpele este un semn de Foc, insa anul fiind unul de Apa, ambele elemente ne vor influenta sanatatea in urmatoarele 12 luni. Astfel, Focul va aduce cu sine predispozitii pentru afectiuni cardiace (hipertensiune arteriala, tensiune oscilanta), tulburari emotionale (depresie, tristete) si digestive (intestinul subtire). Elementul Apa va afecta zona rinichilor, aparatul genital, dar si sistemul osteo-articular.

Cum capul Sarpelui este cea mai importanta zona a corpului sau, aici depozitandu-si veninul mortal; din punct de vedere spiritual, anul acesta va trebui se ne folosim capul, adica mintea si intelepciunea, pentru a face fata raului. In acest an asadar, avem de invatat sa combatem raul prin bine.

luni, 14 ianuarie 2013

Becurile economice ne-ar putea îmbolnăvi de cancer de piele!


Foto: TreeHugger.com

Un nou studiu avertizează că becurile economice fluorescente emit un nivel alarmant de radiaţii ultraviolete, crescând şansele indivizilor de a dezvolta cancer de piele.

Studiul a fost realizat de cercetătorii Stony Brook University, din New York, care au măsurat cantitatea de emisii UV şi au analizat învelişul de substanţă luminiscentă al becurilor. [...] Rezultatele au arătat că în fiecare bec studiat, această substanţă luminiscentă era deteriorată, emiţând radiaţii.

Celulele umane din piele s-au dovedit a fi afectate atunci când au fost expuse la becuri economice.

Sursa: Yahoo.com

A fost lansat Magazinul On-Line de produse Naturiste - www.CaliVita.3max.ro

Screenshot: www.CaliVita.3max.ro

Pe data de 14 ianuarie 2012 a fost lansat Magazinul On-Line de Produse Naturiste - www.CaliVita.3max.ro

Magazinul distribuie Suplimentele naturiste ale firmei CaliVita International ®, produse de societati din Statele Unite ale Americii renumite in domeniul suplimentelor alimentare, cum ar fi Perfect Nutrition, 4 Life, ProLab. Produsele sunt avizate de cele mai exigente organisme internationale, printre care GMP - Good Manufacturing Practice (S.U.A.), FDA - Food and Drug Administration (S.U.A.), precum si de Ministerul Sanatatii din Romania.

Gama de produse CaliVita ® se imparte in: Vitamine, Minerale, Antioxidanti, Imunitate si Vitalitate, Produse pentru Copii, pentru Sportivi, pentru Varstnici, Produse pentru Slabit, Produse pentru sanatatea ambelor sexe dar si Dispozitive Electronice destinate Filtrarii Apei potabile, Protectiei impotriva radiatiilor electromagnetice, Produse pentru Curatenie si Cosmetice.

Suplimentele CaliVita ® pot fi folosite in profilaxia dar si tratarea afectiunilor Sistemului Digestiv, Circulator, Uro-Genital, Endocrin, Osos, Nervos, afectiunilor oculare precum si pentru Detoxifiere.