duminică, 2 iunie 2013

Alimente naturale sau hrana industrializata?

Colaj: Mercola.com

Sunt multe motive pentru care ar trebui sa ne axam dieta pe alimentele naturale in schimbul produselor industrializate; cel mai important fiind acela ca alimentele naturale sunt indispensabile redobandirii si mentinerii sanatatii.

De asemenea, alimentele naturale au o savoare deosebita iar producerea lor in conditii Bio, fara adaos de substante chimice, ajuta la protejarea mediului.

Care este insa diferenta intre alimentele naturale si produsele obtinute pe cale industrala? Iata mai jos o lista de caracteristici cu ajutorul carora putem foarte usor sa le deosebim:

Alimentele naturale:

1. Sunt crescute si vandute ca atare
2. Calitatea variaza de la un exemplar la altul
3. Se altereaza repede
4. Necesita preparare
5. Au culori vii si consistenta ferma
6. Savoare naturala
7. Amintesc de sursa din care provin

Hrana industrializata:

1. Sunt produse intr-o fabrica si portionate in ambalaje comode si aspectuoase
2. Gustul si calitatea nu difera de la un exemplar la altul
3. Contin conservanti pentru a nu se altera perioade mari de timp
4. Nu necesita preparare; trebuiesc doar incalzite si apoi servite
5. Contin aditivi pentru a le da aroma
6. Gust artificial
7. Nu au legatura cu natura

Sursa: Mercola.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu