duminică, 2 iunie 2013

Sucurile naturale din legume si fructe

Colaj: OasisAdvancedWellness.com

Sucurile naturale sunt un mijloc extrem de eficient si de confortabil de a ne bucura de beneficiile consumului de legume si fructe in stare naturala, proaspata.

Inainte insa de a fi folosite, indiferent de modul lor de preparare, legumele si fructele trebuiesc spalate cu atentie cu foarte multa apa. Apoi, ideal ar fi sa le lasam cufundate timp de 15-30 de minute intr-un vas mare plin cu apa (chiuveta, lighean) in care am turnat un paharel de otet. Acest fapt ajuta la curatarea vegetalelor de substantele cu care au fost stropite pe durata procesului de cultivare.

Pentru prepararea sucului avem nevoie doar de un storcator electric. Odata preparat, sucul trebuie consumat imediat deoarece procesul de oxidare (alterare) incepe imediat dupa obtinerea lui (fapt caracteristic dealtfel tuturor produselor naturale care nu contin conservanti).

Din beneficiile consumului de sucuri naturale din legume si fructe:

- contribuie la detoxifiera organismului
- constituie o hrana bogata in nutrienti
- este o modalitate buna de a consuma astfel o mare varietate de legume si fructe
- intareste sistemul imunitar
- confera claritate mentala
- ajuta la scaderea in greutate
- imbunatateste digestia
- efect energizant
- are efect anti-imbatranire
- ajuta la tratarea alergiilor
- contine toti nutrientii vegetalelor din care provin
- astfel fructul este consumat in intregime
- o bogata sursa  de enzime proaspete
- inlatura mirosul neplacut al transpiratiei
- regleaza functionarea sistemului endocrin
- creste tonusul psihic
- ajuta ficatul
- imbunatateste calitatea somnului

Reteta suc de legume V8:

- 3 rosii mari
- 3 tulpini de telina (cu frunze)
- 5 morcovi potriviti
- 1 sfecla rosie mica
- 1/4 varza
- 1-2 ardei grasi (preferabil de culori diferite)
- 2 cani de frunze de spanac
- 1/4 ceapa de apa (dulce)
- 1/2 catel de usturoi (sau mai mult, dupa gust)

Savurati cu placere !

Sursa: OasisAdvancedWellness.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu