joi, 26 martie 2020

Pericolul din carnea de pui – injectata cu hormoni, contaminata


Specialiştii avertizează cu privire la pericolul din carnea de pui: mare parte din aceasta este injectată cu hormoni sau poate fi contaminată cu bacterii periculoase. Iată care sunt pericolele din carnea provenind de la pui crescuţi la nivel industrial.

Un studiu al cercetătorilor de la Centrul de Sănătate Johns Hopkins arată că peste 70% din mostrele de carne de pui analizate aveau niveluri ridicate de arsenic, potrivit România TV. 

Puii pot fi hrăniţi cu cereale care conţin acest metal greu, despre care se spune că ar avea rolul de a împiedica apariţia infecţiilor la pui, de a accelera creşterea acestora şi de a conferi o culoare plăcută cărnii. Însă atunci când este gătită la temperaturi mari, nivelul de arsenic creşte îngrijorător de mult. Acest lucru poate creşte riscul dezvoltării de cancer de vezică urinară, de plămâni şi de piele.

luni, 23 martie 2020

A time to think


CHAOS.

ISOLATION.

UNCERTAINTY.

Life as we know it has been upended…

And it continues to change.

You can’t control what’s happening in the world, but you can control how you respond to it.

And how you respond in the coming days, weeks, and months can have a far-reaching, life-altering impact.

How do you really want to live?

Who do you want to be?

What do you want to become?

The power to create everything you want is largely in your hands.

• You can’t deny what’s happening right now. When it’s raining, it’s raining—you can pretend the sun is shining but you’ll still get wet when you step outside.

• You can’t control what’s going on, but you can control how you respond to it. The difference between reacting and responding. If you let what’s in the news control you, you’ll be consumed with fear and panic. That can be just as damaging as the virus itself.

• Listen to what the scientists and health officials are saying, but only for a few minutes a day to make sure you’re taking the right steps to help keep yourself and others safe.

• And then, tune inward so you can take care of yourself on all levels. You are a spiritual being. Your spiritual DNA is perfect.

Practice gratitude. Visualize a healthy world. Focus on the good of what you already have and the good of what can be.

Use this extra time alone to study more, think from the inside out. Study more.

How we get through this depends on how we think and how we behave right now.

• This is not the time to settle. Times fraught with change and uncertainty are the perfect time to THINK. Then, you can creatively disrupt the norm, plant new seeds, act in the face of fear, and blossom.

In 1665, Isaac Newton had to work from home when the University of Cambridge temporarily closed due to the Bubonic plague.

It was the most productive period of his life.

He used the time to develop his theories on calculus, optics, and gravity.

Now THINK…

And decide how YOU will use this time of social distancing to change your life?

By: Bob Proctor

vineri, 20 martie 2020

Echinoctiul de primavara - un moment al echilibrului


Echinocțiul de primăvară în 2020 are loc vineri, 20 martie, la ora 5:49, ora României. Este momentul care marchează sosirea primăverii astronomice în emisfera nordică, în timp ce în emisfera sudică începe toamna astronomică. Este, de asemenea, data la care se spune că „ziua este egală cu noaptea”, adică orele de lumină sunt egale cu orele de întuneric.

De acum, durata zilei (luminată de soare) va continua să crească, iar cea a nopţii să scadă, până la data de 21 iunie, când se va încheia primăvara astronomică, odată cu solstiţiul de vară. În regiunile polare din emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni. De la un an la altul, echinocţiul de primăvară nu are însă loc la aceeaşi dată, întrucât anul calendaristic nu este egal cu anul tropic.

sâmbătă, 14 martie 2020

Cerb trecand Dunarea inot din Serbia spre Romania


O imagine rară, suprinsă pe Clisura Dunării, a fost publicată pe Facebook. În imagine se vede un cerb în mijlocul fluviului, in timp ce  traversa Dunărea din Serbia spre România, în apropiere de Moldova Nouă, în zona în care se află peștera Gaura cu Muscă.

Fotograful nu a stat pe gânduri și a distribuit imaginea rar întâlnită, pe rețelele de socializare. ”Cerb migrant, trece Dunarea inot …pe la Gaura cu Musca!”, este explicația pe care autorul Eugen Băleanu a dat-o fotografiei.

”Cerbul  are un excelent simt al mirosului ce ii ajuta sa detecteze pradatorii de la o distanta mare. Iși linge nasul pentru a-l pastra umed, ce il ajuta sa adulmece particulele lipite de acesta,  imbunatatindu-i mirosul. Nasul joaca un rol important in comunicare. Cerbul  produce un  miros prin glandele localizate pe cap, picioare si copite. Acest miros ofera informatii despre gen, statut social, conditie fizica si ce zona este sigura. De asemenea, poate sa inoate foarte rapid. In cazul de fata, cerbul era haituit de lupi sau vanatori de pe malul sarbesc al Dunarii, in zona pesteri Gaura cu Musca.” scrie publicatia Cărășanul.

Surse:
Carasanul
Realitatea

duminică, 1 martie 2020

1 Martie - Sarbatoarea Matronaliilor in Roma antica


În traditia romană antică, Matronalia era un festival care se celebra la 1 martie în cinstea Iunonei, în special cu atributul său de Juno Lucina, zeiţa maternităţii, care proteja naşterile şi femeile în general. Acestea participau despletite la ceremoniile religioase şi apoi, acasă, primeau daruri de la soţi şi copii. Soţii se rugau pentru sănătatea şi bunăstarea nevestelor iar acestea serveau masa sclavelor lor, după cum, de Saturnalia, stăpânii îşi serveau sclavii.