Fiind una dintre cele mai răspândite legume, Dovleacul aste bogat în Antioxidanţi şi Vitamine. Este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă.
Datorită cantităţii însemnate de betacaroten (120 mg), de potasiu (230 mg), o cantitate modestă de sodiu (2 mg) şi puţine calorii (13 la 100 g), dovleacul contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţiilor mentale.
Ingrediente:
- dovleac,
- scorţişoară,
- miere,
- coajă de lămâie rasă.
Mod de preparare:
Se taie dovleacul în bucăţi mai mari, în forma dorită, apoi se aşază într-o tavă acoperita cu hartie de copt şi se bagă în cuptorul încins, la foc mic.
Se coace cca. 30 – 35 minute.
După ce s-a mai răcit, se unge cu miere şi se presară scorţişoara şi coaja de lămâie rasă.
Adaptare dupa: VreauDouaPortii.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu