duminică, 11 decembrie 2016

2016 - sfarsitul ciclului karmic de 9 ani


2016: incheieri si inceputuri.

2016 (2 + 0 + 1 + 6 = 9) este un an cu frecventa 9. Numarul 9 reprezinta frecventa incheierii, a reflectiei si a servirii. Probabil ca ai observat aceste teme aparand anul acesta in viata ta si in lumea de afara.

Asistam acum la incheierea unui ciclu universal. Aceasta energie ne forteaza sa privim inainte si sa rezolvam orice afacere neterminata, in orice arie a vietii noastre.

Ultimele doua luni din anul 2016 sunt intense. Pentru ca suntem fortati sa terminam tot ce trebuie incheiat in ultimii 9 ani, inainte ca noul ciclu de 9 ani sa inceapa.

In timpul unui an 9 universal, asa cum este 2016, putem observa adesea stagnare cand vine vorba sa acceptam schimbarea. Putem sa observam ezitare in a incepe un proiect nou, o slujba sau relatie, sau mutare intr-o noua locatie.

Gandeste-te la ce se intampla in viata ta in 2007. Vei observa cateva teme similare care apar in viata ta acum. Unele din ele sunt frumoase, altele nu atat de mult. Nu este nicio coincidenta. Asta este un feedback clar care indica ce energii, tipare sau situatii din exterior ai nevoie sa schimbi acum.

Gandeste-te la anul 2008. Ai inceput un job nou sau un proiect nou? Te-ai mutat undeva nou sau ai inceput o relatie anul acela? Iti poti reaminti tonul si setarea ta mentala din acel an? Poate ai decis in interior ca “Lucrurile vor incepe sa se schimbe pentru mine acum, intr-un mod pozitiv.” Acest lucru s-a intamplat pentru ca 2008 a fost anul 1. 2008 a dat tonul pentru ciclul de 9 ani care se incheie acum.

2016 a fost un an profund karmic, in care am experimentat karma actiunilor pe care le-am facut in ultimii 9 ani.

- Daca lucrurile nu stau prea grozav pentru tine acum, in 2016, poti privi asta ca pe o oportunitate pentru tine sa inveti niste lectii pe care ar fi trebuit sa le inveti acum mult timp, la un nivel mai inalt. Ti se da sansa acum sa dai drumul si sa mergi mai departe, astfel incat sa nu mai ai nevoie sa repeti aceste lectii.

- Daca totul e minunat pentru tine acum, inseamna ca in ultimii 9 ani ti-ai setat un parcurs pozitiv pentru viata ta. Acest lucru iti este reflectat acum in feluri miraculoase.

Ultimele doua luni din 2016 sunt foarte importante. Ne ofera oportunitatea sa incheiem complet, o data pentru totdeauna, lucrurile pe care suntem pregatiti sa le lasam in urma. Ni se da spatiu sa incheiem cu vechiul inainte sa incepem cu noul. Va fi din ce in ce mai greu sa operam din modulul de victima, pentru ca suntem chemati la actiune. Suntem chemati sa incheiem provocarile pe care le-am inceput acum mult timp.

Un an 9 Universal este un al al servirii. Cu totii stim cum este atunci cand mintea este prea prinsa in ea insasi. A fi mult prea preocupat de sine este un indicator al faptului ca mintea opereaza in instinct de supravietuire, pana in gradul in care este incapabila sa vada perspectiva de ansamblu.

Aceasta preocupare excesiva de sine  nu este nici rea nici buna. Dar este important sa realizam ca, daca ramanem in acel spatiu perioade lungi de timp, acest lucru ne mentine energia limitata si stagnanta, in loc sa ne simtim expansivi si in curgerea vietii.

A adauga mai multe acte de serviciu lipsit de egoism in vietile noastre ne ajuta sa remediem limitarile si stagnarile. Acest mod de a functiona poate sa ne ofere sanatate, bogatie si fericire. Poate ca experimentezi anumite forme de stagnare in viata ta, in arii precum relatii noi, initiative creative sau a te muta intr-o noua casa.

A-i servi pe ceilalti este unul din cele mai eficiente lucruri pe care le putem face pentru a balansa si a rezolva datoriile karmice. Daca experimentezi datorii karmice in viata ta, in domenii precum sanatate, bani sau implinire interioara, acum este un moment perfect sa incepi sa aprofundezi energia de a-i servi pe altii.

Cand oferi un serviciu altuia, energiile inalte ale iubirii si compasiunii curg prin tine. Si pana la sfarsitul anului, aceste energii vor fi exprimate mai puternic, datorita momentului puternic in care ne aflam acum.

Daca incepi sa faci munca de vindecare interioara de care ai nevoie ca sa rezolvi blocaje vechi sau dureri pe care le ai, in timp ce lucrezi in serviciul altora intr-un anumit fel, lucrurile se vor transforma puternic pe masura ce intri in 2017. Asta pentru ca acest an nou ne va oferi ceva miraculos: Ne va da oportunitatea sa devenim persoana care am stiut dintotdeauna ca suntem.

Acum este momentul sa raspundem la cateva intrebari puternice, precum:

- Ce ai vrea sa creezi mai mult in viata ta?
- Ce comportamente este pregatit sa lasi in urma?
- Cum te vei trata pe tine, dupa ce te vei iubi mai mult pe tine?
- Cum ii vei trata pe ceilalti si cum le vei permite sa te trateze, din moment ce te-ai angajat sa le oferi mai mult suport?
- Care sunt cele cateva lucruri pe care le poti adauga la programul tau zilnic si saptamanal? Acel lucru, indiferent cat de mic, care iti aduce mai multa iubire, fericire, libertate, echilibru, recunostinta, minune, bunatate, miracole, prosperitate in viata ta si a celor din jur?

Sa ne raspundem la aceste intrebari acum, pregatindu-ne pentru a crea cea mai fericita si implinita viata, pe masura ce intram intr-un ciclu nou in 2017.

Este momentul sa dam drumul lucrurilor de care am fost foarte atasati si care nu ne mai servesc noua si celor din jur. E momentul sa ne eliberam si sa ne permitem sa fim. Va fi de ajutor sa facem asta acum. In loc sa trecem intr-un nou ciclu de 9 ani, tinandu-ne strans de ceea ce apartine trecutului.

Faptul ca citesti acum acest articol este confirmarea de care aveai nevoie: esti dispus acum sa dai drumul atasamentelor de ceea ce nu este aliniat cu binele tau cel mai inalt. Gaseste-ti alinarea in acest lucru si ai incredere ca esti exact acolo unde trebuie sa fii in calatoria ta sacra.

Sursa: Da Mai Departe

marți, 15 noiembrie 2016

Dovleac copt - reteta


Fiind una dintre cele mai răspândite legume, Dovleacul aste bogat în Antioxidanţi şi Vitamine. Este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă.

Datorită cantităţii însemnate de betacaroten (120 mg), de potasiu (230 mg), o cantitate modestă de sodiu (2 mg) şi puţine calorii (13 la 100 g), dovleacul contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţiilor mentale.

Ingrediente:
- dovleac,
- scorţişoară,
- miere,
- coajă de lămâie rasă.

Mod de preparare:
Se taie dovleacul în bucăţi mai mari, în forma dorită, apoi se aşază într-o tavă acoperita cu hartie de copt şi se bagă în cuptorul încins, la foc mic.
Se coace cca. 30 – 35 minute.
După ce s-a mai răcit, se unge cu miere şi se presară scorţişoara şi coaja de lămâie rasă.

Adaptare dupa: VreauDouaPortii.ro

sâmbătă, 12 noiembrie 2016

De ce este bine sa aruncam lucrurile vechi


Dacă felul nostru de a fi este să păstrăm toate lucrurile vechi chiar dacă acestea sunt nefolositoare atunci mai mult ca sigur acest lucru se întâmplă și cu gândurile și trăirile noastre. Acest tip de oameni trec mai greu peste întâmplările care i-au marcat și nu reușesc să se desprindă de trecut.

Acest lucru nu este deloc benefic pentru sănătate, deoarece amintirile dureroase peste care nu putem să trecem pot provoca grave probleme de sănătate în timp. De aceea este important să reușim să ne detațăm de trecut oricât de dificil ar fi acest lucru pentru noi.

5 motive de ce e necesar să scapi de lucrurile vechi din viața ta:

1. Legea Abundenței afirmă că: dacă vrei să primești un lucru nou, mai întâi scapă de cel vechi. Cu alte cuvinte, Universul (Dumnezeul, dacă dorești), nu îți va trimite nimic nou în viață, dacă tot nu încerci să scapi de lucrurile și trăirile de care nu ai nevoie sau care îți creează disconfort.

2. Un proverb chinezesc spune: „Tot ce este nou va veni atunci când vei scăpa de tot ce este vechi în viața ta.”

3. Potrivit regulilor Feng Shui, dacă ne debarasăm de lucrurile vechi, neapărat vom scăpa şi de evenimentele neplăcute din trecutul nostru, pentru că energia vitală (chi) va circula într-o manieră optimă pentru a crea armonie și abundență în prezent pentru viitor.

4. O altă concluzie: dacă ne îmbrăcăm cu haine vechi, ne dăm cu un parfum pe care nu l-am folosit o anumită perioadă de timp sau ascultăm muzica pe care obișnuiam să o audiem acum câțiva ani – e mare probabilitatea că ne vom întoarce involuntar în trecut, ceea va cauza recidiva amintirilor și sentimentelor trecute – un lucru periculos, întrucât cu toții știm că suntem ceea ce gândim. Astfel ne formăm viața prin gânduri vechi și nu putem obține ceea ce ne dorim.

5. Dacă nu scapi de lucruri vechi din teama că nu vei avea bani să-ți cumperi ceva nou în schimb sau nu vei putea găsi ceva mai bun decât obiectul aruncat, atunci rezonezi cu mentalitatea omului sărac și atragi și tu sărăcia în viața ta. Dacă te descotorosești ușor de lucrurile inutile și ești sigur că Universul îți va oferi în schimb ceva mai bun, atunci așa se întâmplă – rezonezi cu gândurile oamenilor bogați și obții abundență.

Sursa: EuStiu.com
Foto: Getty Images

marți, 27 septembrie 2016

Leaganul pisicii - Harry Chapin


Ieri, a venit pe lume copilul ce-l doream
S-a intamplat asa cum o visam.
Dar in calatorii eram plecat mereu
Si-a invatat sa umble far’ sa stiu eu.
Primele vorbe cand le-a spus, acasa nu eram,
Si a crescut, si-l auzeam:
“Taticule, ca tine am sa fiu cand ma fac mare,
Taticule, ca tine am sa fiu.”


Leaganul pisicii si lingurita de argint cea buna,
Baietelul cel trist si omul de pe luna.
“Cand vii acasa, taticule?” “Nu stiu,
Dar o sa stam de vorba, promit, cand am sa viu.”


Deunazi baietelul a facut zece anisori
“Multumesc taticule pentru minge, mi-a spus din ochisori”;
“Hai sa ne jucam
Hai sa ma inveti s-o aruncam”;

I-am spus: “Nu azi, ca sunt pe graba
Si am cam multa treaba”.
“In regula”
a grait,
Si a plecat spasit,
Dar zambetul nu l-a parasit.
“Taticule, ca tine am sa fiu cand ma fac mare,
Taticule, ca tine am sa fiu”.


Leaganul pisicii si lingurita de argint cea buna,
Baietelul cel trist si omul de pe luna.
“Cand vii acasa, taticule?” “Nu stiu,
Dar o sa stam de vorba, promit, cand am sa viu.”


Deunazi s-a intors de la facultate,
Si recunosc ca-i un barbat si jumatate.
“Fiule, sunt mandru de tine. Nu poti sa stai?”
A dat din cap si mi-a zambit, dar vai,
“As vrea cheile de la masina sa mi la dai,
Si ne vedem noi mai tarziu. Ce faci, nu mi le dai?”


Leaganul pisicii si lingurita de argint cea buna,
Baietelul cel trist si omul de pe luna.
“Cand vii acasa, fiule?” “Nu stiu
Dar o sa stam de vorba, promit, cand am sa viu.”


M-am pensionat de mult si baiatul meu a plecat de acasa
L-am sunat deunazi, intr-o dupa-masa.
I-am spus “As vrea sa te vad, daca n-ai alt program.”
Mi-a zis “Cu drag, tata, dar am si eu ceva in plan.
Vezi tu, slujba cea noua…si copiii au gripa,
Dar mi-a facut  placere sa vorbesc cu tine, in pripa.”

Intr-adevar, s-a facut mare si e exact ca mine.
Baiatul meu cel drag, este la fel ca mine.

Leaganul pisicii si lingurita de argint cea buna,
Baietelul cel trist si omul de pe luna.
“Cand vii acasa, fiule?” “Nu stiu
Dar o sa stam de vorba, promit, cand am sa viu.”

marți, 20 septembrie 2016

Ei singuri


Depărtarea nu distruge nimic. Diferența de vârstă nu distruge nimic. Părerea celor apropiați nu distruge nimic. Distrug totul doi oameni care sunt împreună. Ei singuri.

Încetează să dai vina pe orice și pe oricine, când ceva nu merge bine în relația voastră. Dacă altcineva e vinovat, atunci nu e relație, e circ. Dacă sunteți doi, atunci tot în doi trăiți momentele de fericire și momentele grele. Nu e nimic mai corect decât să vezi ce nu merge și să iei decizii ce corespund concluziilor. Decizii luate împreună. Oamenii se despart nu de plictiseală și nu că au poftă de asta. O fac pentru că au tupeul să distrugă, zi de zi, tot ce au construit peste ani. Distrug încrederea, distrug amintirile frumoase, distrug planurile de viitor. Ei o fac și nu depărtarea sau diferența de vârstă. Și tot ei regretă apoi.

Nu dați vina pe distanță când ceva nu merge bine. Au rezistat alții și la mii de kilometri. Ba mai mult, asta i-a apropiat, dându-le o doză de încredere în plus. Nu depărtarea distruge o relație. Voi o distrugeți. Vă îndepărtați fiind alături zi și noapte. Vă îndepărtați când nu vă îmbrățișați seara înainte de somn. Vă îndepărtați când refuzați să vă ascultați unul pe celălalt. Vă îndepărtați tăcând. Distanța apare odată ce crește răceala dintre voi și dispare atașamentul. Nu dați vina nici pe diferența de vârstă. Din clipa în care ați decis să fiți împreună, orice pretext nu-și are rostul. Nu acesta e motivul imaturității voastre. Sunteți imaturi când vă certați din nimic. Sunteți imaturi când vă spuneți cuvinte grele. Sunteți imaturi când fugiți pe ușa din spate. Iar toate astea distrug relația voastră.

Nu dați vina pe cei din jur, când vă supărați. Sau când nu vă potriviți. Dintre toți oamenii capabili să critice relația voastră, voi o faceți cel mai mult. Și dintre toți oamenii să admire relația voastră, voi o faceți cel mai puțin. Și atunci de unde să găsești înțelegere și admirație între voi? Ținând cont de părerea altora uitați de părerea voastră, de dorințele voastre, de planurile voastre de viitor. Și e incorect. E greșit din start să vrei o iubire comună cu alți câțiva zeci de prieteni, cunoscuți, amatori.

Iubești în doi. Greșești în doi. Recunoști în doi. Repari în doi. Împarți la doi. Sau distrugi în doi.

Sursa: De Vorba cu Tine

miercuri, 31 august 2016

Scopul unui caine, explicat de un copil de 6 ani


Oricine a pierdut un caine, fie de batranete, sau din cauza unei boli, s-a intrebat cu siguranta de ce pur si simplu nu traiesc mai mult? Autorul povestii de mai jos este necunoscut, dar aceasta poveste va atinge inimile celor care au avut un caine special in viata lor.

Fiind medic veterinar, am fost chemat pentru a examina un Wolfhound irlandez în varsta de zece ani, pe nume Belker. Proprietarii cainelui, Ron, sotia sa Lisa si micul lor baiat Shane au fost toti foarte atasati de Belker si sperau intr-un miracol.

L-am examinat pe Belker si am constatat ca avea cancer si era pe moarte. I-am spus familiei ca nu pot face nimic pentru Belker si m-am oferit sa efectuez procedura de eutanasiere la ei acasa.

Pe cand faceam pregatirile, Ron si Lisa mi-au spus ca s-au gandit ca ar fi bine pentru copilul lor de sase ani, Shane, sa observe procedura. Ei s-au gandit ca Shane ar putea invata ceva din aceasta experienta.

A doua zi, am simtit caldura familiei care l-a inconjurat pe Belker. Shane parea atat de calm, isi mangaia cainele batran pentru ultima data, asa ca m-am intrebat daca baiatul a inteles ce se intampla. In cateva minute, Belker a adormit linistit pentru totdeauna.

Baietelul a parut sa accepte trecerea lui Belker fara nici o dificultate sau confuzie. Am stat impreuna o vreme dupa moartea cainelui, intrebandu-ne despre tristul fapt, de ce vietile animalelor sunt mai scurte decat vietile oamenilor? Shane, care a ascultat in liniste, ne-a spus: „Eu stiu de ce.”

Uimiti, cu totii ne-am intors spre el. Ce a iesit din gura lui, pe mine m-a uimit. N-am mai auzit o explicatie mai consolatoare pana acum. Acesta mi-a schimbat modul in care incercam sa traiesc.

El a spus: „Oamenii se nasc ca sa poata invata cum sa traiasca o viata fericita – sa iubeasca neconditionat pe toata lumea si sa fie mereu draguti. Ei bine, cainii stiu deja cum sa faca asta, asa ca ei nu trebuie sa ramana atat de mult.”

Traieste pur si simplu.
Iubeste cu generozitate.
Simte profund.
Vorbeste cu amabilitate.

Amintiti-va, in cazul in care un caine v-ar fi fost profesor v-ar fi invatat urmatoarele lucruri:
Cand cei dragi vin acasa, alerga mereu sa-i intampini.
Nu pierde nici o oportunitate sa faci o calatorie.
Bucura-te la nebunie de aerul proaspat si de vantul care-ti sufla-n fata.
Dormi din cand in cand.
Intinde-te inainte sa te ridici.
Fugi, zburda, si joaca-te in fiecare zi.
Bucura-te de atentia oamenilor si lasa-i sa te atinga.
Nu musca atunci cand un marait simplu e de ajuns.
In zilele calde, opreste-te si intinde-te pe spate in iarba.
In zilele toride, bea o multime de apa si stai sub un copac umbros.
Cand esti fericit, danseaza si misca-ti tot corpul.
Gaseste placerea intr-o plimabare simpla si lunga.
Fii loial.
Nu pretinde a fi ceea ce nu esti.
Daca ceea ce cauti tu zace ingropat, sapa pana cand il gasesti.
Cand cineva are o zi proasta, fa liniste, stai aproape, si mangaie-i usor.

Sursa: In Lesa

joi, 25 august 2016

Boala unui singur pahar de apa pe zi


Suntem obișnuiți ca atunci când auzim de tulburări alimentare să ne gândim automat la boli care au legătură cu mâncarea, precum bulimia sau anorexia. Există însă o categorie specială sub care intră o mulțime de alte tulburări de acest gen, care trec de multe ori nediagnosticate și netratate. Una dintre acestea poate fi deshidratarea.

Obiceiul de a nu consuma apă a plasat-o pe Shira Gusfield în categoria EDNOS, adică „tulburări alimentare nespecificate”, o umbrelă sub care se strâng probleme de alimentație de cele mai multe ori puțin cunoscute, nebăgate în seamă și netratate. Conform Centrului pentru Tulburări Alimentare Sheppard Pratt, între 40% și 60% dintre pacienți intră în această categorie, care are și cea mai ridicată rată de mortalitate dintre tulburările alimentare. Dar, din cauză că pacienții EDNOS au de cele mai multe ori o greutate corporală normală, doctorii le consideră mai puțin periculoase sau urgente decât boli precum anorexia sau bulimia.

Shira a început să își restricționeze cantitatea de apă pe care o consuma zilnic, până când, la un moment dat, nu a mai băut nimic pentru 4 zile la rând. Tulburarea a rămas nediagnosticată până când a fost forțată să renunțe la facultate din motive medicale. A fost un diagnostic dat prea târziu, pe care ea a reușit să îl accepte și mai târziu. Chiar și acum, câțiva ani mai târziu, este tot prea bolnavă pentru a merge la universitate cu program normal.

Tulburarea nimănui

A luat mult timp pentru ca tulburările alimentare să fie privite ca atare, ca tulburări ce merită un tratament sub atenția unui medic. Tocmai pentru că derivă din obiceiul fiecăruia în ceea ce privește felul în care se hrănește și își trăiește viața, sunt greu de impus limite de departajare între cei care au o tulburare reală și cei care au „episoade” sau care sunt periodic sub influența nefastă a unor prieteni cu probleme alimentare.

Nici până acum nu există un consens în lumea medicală asupra lucrurilor ce declanșează astfel de obiceiuri. Fiecare caz este personalizat, intim, însă există factori care se regăsesc la mai multe dintre ele. Recent, cercetătorii au descoperit că anumite variații genetice pot aduce un risc mai mare pentru dezvoltarea acestor boli, dar și că oamenii ar avea înscris în ADN tendința spre perfecționism și atenția asupra imaginii corporale.

Următorii factori sunt cei de ordin psihologic, care sunt, la rândul lor, o cauză a biologiei personale, datorită componentelor ereditare și chimice. Se pare că un IQ înalt a fost legat de anorexie, iar anxietatea și depresia joacă un rol major în dezvoltarea acestor boli.

La acești factori se mai adaugă și cei culturali. Mass-media prezintă într-o lumină glamour anorexia, punând modele anorexice pe copertele revistelor și pe podiumurile marilor case de modă. În Marea Britanie, anul trecut a fost un an record pentru numărul copiilor mai mici de 15 ani care au fost internați cu tulburări alimentare, odată cu popularizarea Facebook și creșterea numărului de site-uri care „predau” anorexia și bulimia, scrie The Guardian.

La toate acestea se mai adaugă și o panică creată de epidemia de obezitate, care trebuie să fie redusă cât mai urgent. Mai multe școli din SUA au fost criticate de curând, după ce testele pentru evaluarea indicelui de masă corporală i-a făcut pe unii copii să adopte comportamente ce s-ar putea dezvolta în tulburări alimentare serioase.

Nevoia de apă

În general, avem tendința să acordăm o importanță mai mare produselor pe care le mâncăm decât celor pe care le bem. Iar dintre cele pe care le bem, apa este destinată momentelor în care ne este sete, dar în rest optăm pentru lichide care să ne satisfacă gusturile, cafea cu lapte și ciocolată, suc de fructe, Coca-Cola etc. Când ajungem la un total de 1,5-2 l spunem că ne-am făcut datoria după cum ne cere televizorul. Mai sunt însă și persoane care ajung la sfârșitul zilei și realizează că nici nu au avut timp să bea un pahar cu apă sau mai sunt cei care spun că pur și simplu „nu pot” să bea apă. Toate aceste obiceiuri sunt păguboase pentru organism.

Între cei 2 litri de apă, față de care cercetătorii au păreri împărțite, și un singur pahar de apă pe zi, corpul nostru are nevoie de o cantitate care să îi asigure funcționarea corectă. Volumul total de apă în organism ocupă 55%-60% din greutatea corporală la bărbații tineri și 45%-50% din greutatea corporală le femeile tinere. Această cantitate este repartizată 50% la mușchi, 20% la piele, 10% la sânge și 20% la alte organe. În momentul în care nu ne hidratăm corespunzător fiecare parte a organismului este afectată.

Aproape două treimi din volumul de apă se găsește la nivel intracelular și doar o treime la nivel extracelular. Schimbul de apă din interiorul și din afara celulei o purifică și o ajută să funcţioneze corect. Dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică și funcționarea întregului corp este afectată. Mai multe studii au arătat că printr-un lucru atât de simplu precum hidratarea corectă, performanțele creierului pot să crească și cu 14%.

Pe aceeași idee se bazează și regula de a bea apă cu 30 de minute înainte de masă. Am spus că 10% din volumul total al apei în organism se găsește în sânge, dar sângele este la rândul lui compus 80% din apă. Iar pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat corect înainte de masă. Altfel, sângele se îngroaşă şi pentru a se hidrata extrage apă din celelalte organe.

Hidratarea nu înseamnă însă doar consum de apă, ci și de fructe și legume bogate în apă, precum pepenele galben şi roşu, fructele de pădure, grapefruitul, bananele; broccoli, ţelina, castraveţii, ardeii, dovleceii, spanacul, salata verde, roşiile, varza, conopida. La polul opus se află consumul de alcool, care duce la micşorarea celulelor, determinând nevoia de eliminare rapidă a surplusului de apă şi, implicit, instalarea deshidratării.

Pentru a menține un echilibru sănătos este bine de știut cum arată un bilanț hidric orientativ, realizat de Centrul de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babeș”.


Sursa: Semnele Timpului

duminică, 24 ianuarie 2016

Reţeta fericirii de la un doctor celebru


Andrei Kurpatov poate fi numit cu îndrăzneală drept psihoterapeut popular. Acest doctor a ajutat o mulţime de oameni: psihologia şi legile sale complicate niciodată nu au mai fost atât de accesibile!

Vă propunem cele mai bune sfaturi ale omului care cunoaşte cum să rezolve principalele probleme psihologice. Fericirea dvs depinde, fără îndoială, doar de dvs! Citiţi cu atenţie aceste recomandări: ele vă vor ajuta să vă schimbaţi atitudinea faţă de multe lucruri importante…

1. Despre responsabilitate
Niciodată nu pune pe umerii altora responsabilitatea pentru ceea ce se petrece în viaţa ta. Înţeleg că ispita este mare, dar trebuie să luaţi hotărârea interioară: “Eu sunt autorul greşelilor mele şi al succeselor mele“.

2. Despre iluzii
Renunţaţi la iluzia că vă stă în puteri să îi schimbaţi pe oameni. Undeva în subconştient fiecare dintre noi suferă de această înşelare naivă, care în realitate poate deveni suferinţă reală. Doar circumstanţele schimbă oamenii, restul sunt nişte greşeli de percepţie.

3. Despre dragoste
Oamenilor din ziua de astăzi li se pare că ei au la dispoziție o infinitate de persoane din care să o poată alege pe cea ideală şi ireproşabilă. Iluzia alegerii nemărginite este o înşelare cumplită. Poate nu fiecare om, dar cel puţin fiecare al doilea ascunde în sine ceea de ce avem nevoie de fapt. E naiv să aşteptăm “întâmplarea fericită” căci ne apucă bătrâneţile.

4. Despre slăbiciune
Este o situaţie tristă, dar nu avem ce face: oamenii din jur au nevoie ca noi să fim puternici. Nimeni nu ne vrea slabi, istoviţi, deprimaţi, cârtitori.

5. Despre muncă
Fiecare dintre noi îşi doreşte să se pensioneze și să aibă o astfel de pensie care să-l scutească de grijile financiare viitoare, şi cu cât mai repede – cu atât mai bine. Aceasta e o himeră, dar nu pentru că nu există pensie fără griji, ci pentru că omul are nevoie să lucreze. Dacă veţi conştientiza acest fapt, munca zilnică o să înceapă să vă aducă bucurie.

6. Despre copii
Noi naştem copii pentru a înţelege ce este iubirea adevărată, pentru a o trăi pe propria piele şi chiar pentru a deveni noi înşine o iubire adevărată.

7. Despre probleme
Învăţaţi să diminuaţi problemele, nu să le exageraţi. Chiar subconștientului nostru îi este mai bine să audă că problema este măruntă decât că este gigantică. Şi în loc să vă gândiţi că “Viaţa mea nu are sens” e mai bine să înţelegeţi că de fapt problemele dvs nu au sens. Dacă noi suntem în stare cu atâta uşurinţă să ne depreciem propria viaţă, de ce n-am face asta faţă de problemele cu care ne ciocnim?

8. Despre bunătate
Niciodată nu pierdeţi timp şi efort cu cei cărora nu le pasă de voi şi mai ales cu cei care nu vă iubesc. În această lume există o mulţime imensă de oameni alături de care viaţa poate fi o adevărată bucurie. Fiţi buni şi deschişi cu toţi, nu veţi pierde nimic din asta.

Sursa: Perfect-Ask.com
Foto: VamShare.com