sâmbătă, 12 septembrie 2015

Test psihologic: Ce intrare îţi inspiră teamă?


Atunci când ne confruntăm cu cele mai mari frici ale noastre, putem descoperi şi multe lucruri interesante despre noi înşine şi despre ceea ce ne rezervă viitorul. De dată asta va invitam să alegeti peştera care va îngrozeşte cel mai tare. Pe care dintre intrari nu v-ati incumeta sa va aventurati?

Raspunsuri:

Intrarea nr. 1

Daca ai ales pestera de gheata ca fiind cea mai neprimitoare, acest lucru se datoreaza, cel mai probabil, faptului ca esti insetat de caldura emotionala. Detesti singuratatea, si numai ideea de izolare este de ajuns sa iti provoace nefericire si frustrare.

A-ti fi teama de aceasta pestera poate fi de fapt un lucru pozitiv. Inseamna ca viata te-a adus deja in locul pe ti-l doreai, si ca te simti impacat cu mersul lucrurilor. Daca esti celibatar(a), poate ca ar fi timpul sa indraznesti sa intri totusi in pestera. Curajul ti-ar putea fi rasplatit, atat timp cat te inconjori de oamenii potriviti. Iesi mai des la o bere cu prietenii, si nu-ti fie teama sa cunosti oameni noi.

Intrarea nr. 2

Daca acest tunel sinistru ti-a dat fiori, e semn ca ar trebui sa te imbarci intr-o calatorie a mintii, a spiritului si a trupului. Apa tulbure este simbolul unei minti incetosate, sovaielnice, in timp ce pestera intunecata reprezinta un viitor incert. Poate ca a sosit timpul sa iesi din zona ta de confort si sa faci lucruri noi, cum ar fi sa practici exercitii de meditatie.

Intrarea nr. 3

Daca ti-e teama sa intri in aceasta cladire subreda, e semn ca te simti puternic si sigur pe tine. Chiar si asa, probabil ca ai tendinta de a supra-analiza lucrurile, asa ca ti-ar prinde bine ceva mai multa spontaneitate. In plus, poate ca e momentul sa te rupi de o parte din poverile pe care le duci in spate de ani buni.

Intrarea nr. 4

Ti s-a parut o imagine de cosmar? Daca da, atunci inseamna ca ai multa iubire de impartasit. Iei toate deciziile cu inima. Te sperie ideea unor deziluzii pe plan sentimental si a unui camin destramat. Dar stii cum e, culegi ceea ce semeni: nu te teme sa investesti iubire si vei avea parte de aceleasi roade.

Intrarea nr. 5

Nu-i de mirare daca imaginea asta te-a facut sa te infiori. Cu siguranta ca ideea de necunoscut pe care ti-o inspira te-a zguduit cel mai tare. Si, odata cazut(a) aici, nu prea are cine sa te mai ajute. Alegerea ta e un semn ca esti deosebit de circumspect(a) si de precaut(a). Ti-e teama sa-ti asumi riscuri de teama ca, daca lucrurile iau o intorsatura rea, nu mai exista cale de intoarcere. E timpul sa iti iei inima in dinti si sa te avanti mai increzator/increzatoare in directia visurilor tale.

Intrarea nr. 6

Fiind un explorator prin definitie, vizuina iepurelui mi s-a parut mai degraba incitanta decat infricosatoare. Daca tie, in schimb, ti-a inspirat teama, e semn ca nu stii ce vrei cu adevarat de la viata. Imaginea subterana sugereaza faptul ca ai multe laturi, ganduri si idei pe care trebuie sa le lasi sa iasa la suprafata. Ingaduie-le sa fie descoperite; incearca sa iti pui ideile pe hartie si sa trasezi mai clar ceea ce consideri ca ar putea fi rolul si menirea ta in viata.

Intrarea nr. 7

Daca aceasta intrare iti evoca o scena din The Walking Dead, atunci inseamna ca pui mare pret pe viata ta si vrei sa o traiesti din plin. Acest spatiu simbolizeaza gandurile adanc ingropate in subconstient, precum amintirile reprimate. De asemenea, reprezinta teama ta de a incepe o noua etapa a vietii. Te-ai lovit de schimbari care te sperie?

Intrarea nr. 8

Ultima noastra pestera are toate motivele sa te ingrozeasca. Intrarea catre ea este de un albastru viu, care simbolizeaza cerul si marea. Numai ca odata intrat(a) in pestera, te cufunzi in intuneric. E greu sa iti mentii limpezimea intr-un astfel de spatiu. Poate ca pui prea mult pret pe strictete si precizie. Esti o persoana ambitioasa si foarte muncitoare, dar aceasta latura te poate priva de multe experiente de viata pozitive. Poate ca e timpul sa iei o pauza si sa pleci intr-un scurt concediu. Fa tot ce-ti sta in putere sa alungi putin rutina vietii cotidiene.

„Pestera in care ti-e frica sa patrunzi ascunde comoara pe care o cauti.” – Joseph Campbell.

Sursa: Secretele.com

sâmbătă, 8 august 2015

Test psihologic: cele 4 uşi


Testele psihologice au rolul de a indica faţete ale personalităţii noastre, pe care le ştim, bănuim că le deţinem sau despre care nu ştim. [...] ''Testul celor 4 uşi'' dezvăluie cum percepeţi câteva aspecte importante din viaţa dumneavoastă, şi anume, profesia pentru care vă pregătiţi, viaţa personală, relaţia pe care o aveţi cu dvs. înşivă şi care reiese în general din nivelul de încredere în propriile forţe, precum şi modul în care reuşiţi să vă depăşiţi anumite limite şi vulnerabilităţi.

Testul celor 4 uşi este foarte uşor, iar în urma interpretării sale puteţi afla lucruri noi despre persoana dumneavoastră: Imaginaţi-vă că vreţi să intraţi într-o cameră, iar în jurul dvs. sunt patru uşi: o uşă neagră, o uşă roz, una albă şi una albastră. În ce ordine deschideţi cele 4 uşi?

Notaţi-le ordinea în care le-aţi deschide pe o foaie de hârtie.

Recomandare:

Este bine să nu trageţi cu ochiul la interpretări înainte de a alege ordinea în care doriţi să deschideţi uşile. Pentru ca rezultatele să fie cât mai elocvente, este important să nu trişaţi. După ce aţi răspuns cerinţelor testului, treceţi la pasul următor şi citiţi interpretările testului.

Semnificaţii:

Uşa albastră reprezintă munca dvs, profesia pentru care vă pregătiţi.

Uşa roz reprezintă dragostea, viaţa dvs. personală.

Uşa albă reprezintă stima de sine-încrederea în propriile forţe şi felul în care le percepeţi.

Uşa neagră reprezintă vulnerabilităţile şi limitele dvs. pe plan emoţional.

Interpretare:

În cazul în care prima uşă deschisă a fost:

Uşa albă: sunteţi o persoană care are încredere în propriile capacităţi şi care dă dovadă de o stimă de sine crescută.

Uşa roz: sunteţi îndrăgostit sau va aflaţi în căutarea unei relaţii sentimentale, acest capitol al vieţii dumneavoastră fiind foarte important.

Uşa albastră: cariera reprezintă o prioritate în viaţa dumneavoastră, ceea ce înseamnă că celelalte aspecte ale vieţii au de suferit.

Uşa neagră: sunteţi deprimat sau vă aflaţi într-o perioadă de introspecţie a vieţii dumneavoastră.

În cazul în care cea de-a doua uşă pe care aţi ales-o să o deschideţi este:

Uşa albă: Aveţi tendinţa de a vă pune uneori pe un plan secundar, însă aveţi stimă de sine.

Uşa roz: Sentimental vorbind, aţi reuşit să atingeţi starea de echilibru. Sunteţi împăcat(ă) şi în armonie cu propria persoană, iar acest lucru se datorează fie faptului că vă aflaţi într-o relaţie plăcută, fie faptul că sunteţi o persoană echilibrată.

Uşa albastră: Investiţi suficient de mult timp în cariera profesională, în detrimentul celorlalte aspecte ale vieţii, poate la fel de importante.

Uşa neagră: Uneori, aveţi tendinţa de a vă retrage în propria locuinţă şi preferaţi să vă îndepărtaţi de cei din jur.

Dacă a treia uşă deschisă este:

Uşa albă: se pare că aţi renunţat la propria dvs. viaţă. De obicei, oamenii care aleg această uşă ca a treia variantă au o stimă de sine scăzută şi sunt înclinaţi spre o gândire pesimistă.

Uşa roz: treceţi fie printr-o perioadă dificilă în ceea ce priveşte aspectul relaţiilor, fie vă refuzaţi dreptul de a iubi şi de a fi iubit.

Uşa albastră: vă aflaţi într-o poziţie confortabilă în ceea ce priveşte situaţia carierei dvs. sau cea a locului de muncă.

Uşa neagră: suferiţi într-unul dintre aspectele principale ale vieţii. Aspectul respectiv vi-l va indica alegerea ultimei uşi.

Dacă a patra uşă deschisă este:

Uşa albă: viaţa dumneavoastră personală este neglijată din plin. Adesea, acestă variantă este aleasă de persoanele de sex feminin care s-au pierdut complet în responsabilităţile de acasă, soţul, copiii, nepoţii. În orice caz, această variantă arată o situaţie foarte vulnerabilă din viaţa dumneavoastră.

Uşa roz: se pare că vă neglijaţi sentimentele într-un mod profund, fie pentru că vă aflaţi într-o relaţie nepotrivită, fie pentru că aţi neglijat acest aspect al vieţii dvs.

Uşa albastră: nu vă place actualul loc de muncă şi singurul motiv pentru care continuaţi să mergeţi la serviciu este acela de a vă asigura cele necesare unui trai decent.

Uşa neagră: sunteţi o persoană sănătoasă din punct de vedere psihologic şi echilibrată din punct de vedere emoţional.

Sursa si Foto: Epoch Times

luni, 22 iunie 2015

Sa invatam de la pomi


Natura este inteligenta. Cand la inceputul lui iulie, sub meri si peri se aduna gramezi de fructe cazute din pom, e semn bun. Arborii au operat ei insisi o selectie naturala: ce nu e de folos se arunca, ce e de folos ramane pe ram.

Copacul se desparte de fructele pe care nu le mai poate hrani sau care sunt bolnave. Cu atat mai sanatoase si mai gustoase vor fi cele ramase in pom.

Oare noi, oamenii, n-ar trebui sa ne scuturam, la fel ca merii si perii, de lucrurile de prisos, care ne apasa viata?

Sursa: Asul Verde, Nr. 123 / 2014
Foto: AlbumDeFamilie.ro

vineri, 22 mai 2015

Povestea ceșcuței de ceai


Nu am fost de la început o ceșcuță de ceai. Cândva, am fost doar un bulgăre de argilă roșie. Stăpânul m-a luat și m-a rulat, m-a bătut tare, m-a frământat în repetate rânduri, iar eu am strigat: „Nu face asta!”,„Nu-mi place!”, „Lasă-mă în pace!”, dar El a zâmbit doar și a spus cu blândețe: „Încă nu!”.

Apoi, ah! Am fost așezată pe o roată și am fost învârtită, învârtită, învârtită. „Oprește! Amețesc! O să-mi fie rău!”, am strigat. Dar Stăpânul doar a dat din cap și a spus, liniștit: „Încă nu”. M-a învârtit, m-a frământat și m-a lovit și m-a modelat, până a obținut forma care i-a convenit, iar apoi m-a băgat în cuptor.

Niciodată nu am simțit atâta căldură! Am strigat, am bătut și am izbit ușa... „Ajutor! Scoate-mă de-aici!” Puteam să-L văd printr-o deschizătură și puteam citi pe buzele Sale, în timp ce clătina din cap dintr-o parte în alta: „Încă nu”. Când mă gândeam că nu voi mai rezista încă un minut, ușa s-a deschis. Cu atenție, m-a scos afară și m-a pus pe raft... am început să mă răcoresc. O, mă simțeam atât de bine! „Ei, așa este mult mai bine”, m-am gândit. Dar, după ce m-am răcorit, m-a luat, m-a periat și m-a colorat peste tot… mirosurile erau oribile. Am crezut că mă sufoc. „O, te rog, încetează, încetează!”, am strigat. El doar a dat din cap și a spus: „Încă nu!”

Apoi, deodată m-a pus din nou în cuptor. Numai că acum nu a mai fost ca prima dată. Era de două ori mai fierbinte și simțeam că mă voi sufoca. L-am rugat. Am insistat. Am strigat. Am plâns... eram convinsă că nu voi scăpa! Eram gata să renunț. Chiar atunci, ușa s-a deschis și El m-a scos afară și, din nou, m-a așezat pe raft, unde m-am răcorit și am așteptat și am așteptat, întrebându-mă: „Oare ce are de gând să-mi mai facă?”.

O oră mai târziu, mi-a dat o oglindă și a spus: „Acum uită-te la tine!”. Și m-am uitat. „Aceea nu sunt eu; aceea nu pot fi eu... Este frumoasă. Sunt frumoasă!”

El mi-a vorbit blând: „Vreau să ții minte, știu că a durut când ai fost rulată, frământată, lovită, învârtită, dar, dacă te-aș fi lăsat singură, te-ai fi uscat. Știu că ai amețit când te-am învârtit pe roată, dar, dacă m-aș fi oprit, te-ai fi desfăcut bucățele, te-ai fi fărâmițat. Știu că a durut și că a fost foarte cald și neplăcut în cuptor, dar a trebuit să te pun acolo, altfel te-ai fi crăpat. Știu că mirosurile nu ți-au făcut bine când te-am periat și te-am colorat peste tot, dar, dacă nu aș fi făcut asta, niciodată nu te-ai fi călit cu adevărat. Nu ai fi avut strălucire în viață. Dacă nu te-aș fi băgat pentru a doua oară în cuptor, nu ai fi supraviețuit prea mult, fiindcă acea întărire nu ar fi ținut. Acum ești un produs finit. Acum ești ceea ce am avut în minte prima dată când am început să lucrez cu tine”.

Dacă viața pare grea și ești lovit, bătut și împins aproape fără milă; când lumea îți pare că se învârtește necontrolat; când simți că ești într-o suferință îngrozitoare, când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă. Așază-te și gândește-te la cele citite aici, apoi discută puțin cu Olarul.

Sursa: Doxologia.ro
Foto: VistaWallpapers.ro

joi, 21 mai 2015

Vâlcea - Athosul românesc



Județul Vâlcea este cunoscut pentru pelerinii din România drept Athosul românesc pentru că aici, în Oltenia de sub munte, sunt nu mai puțin de 29 de mănăstiri, parte din ele de o valoare inestimabilă, recunoscute nu doar între hotare; Manastirea Horezu, ctitoria lui Brâncoveanu, aflandu-se la loc de cinste pe lista UNESCO.

"Adăugând acestora și mănăstirile și schiturile care au devenit în timp biserici de mir, Vâlcea număra la un moment dat 60 de vetre monahale, fiind una din cele mai vechi eparhii, înființată la 1503. Aici s-a tipărit carte, aici s-au clădit biblioteci, aici și-a găsit un larg areal arhitectura și pictura brâncovenească, patrimoniul cultural vâlcean deținând exponente de marcă ale stilului brâncovenesc", spune Florin Epure, directorul Direcției pentru Cultură Vâlcea.

Aici se spune că "este o adevărată grădină a ortodoxiei românești și universale în care semințele creștinismului ortodox, semințele credinței strămoșești încolțesc cu vigoare încă din zorii formării nației române", după cum spunea Vartolomeu Androni, starețul mănăstirii Cozia.

Sursa: Agerpres.ro
Foto - Manastirea Bistrita: Emanuel Radu

marți, 5 mai 2015

Ceramica de Horezu, inclusă de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial


Potrivit site-ului UNESCO, confecţionarea ceramicii de Horezu este "un meşteşug tradiţional unic", practicat atât de bărbaţi, cât şi de femei din partea de nord a judeţului Vâlcea, procesul de fabricaţie fiind divizat. Astfel, potrivit descrierii prezentate de UNESCO, "bărbaţii sunt cei care se ocupă cu extragerea lutului, care este, ulterior, curăţat, porţionat şi udat, frământat, tescuit şi amestecat, devenind astfel materia primă cleioasă din care sunt confecţionate celebrele vase roşiatice de Horezu. (...) Femeile sunt acelea care decorează obiectele folosind tehnici şi instrumente specifice, cu care desenează modele tradiţionale. Îndemânarea şi talentul de a combina formele şi culorile definesc personalitatea şi unicitatea acestui tip de ceramică. Culorile sunt vii şi variază de la maro închis, roşu, verde şi albastru până la celebrul ivoriu de Horezu".


Text si Foto: RTV.net
Video: Vimeo.com

vineri, 27 martie 2015

Recunostinta, floare rara


Ce te costă să fii recunoscător pentru ce ai în viața ta?

Dacă stai și te gândești mai bine, realizezi că ești deja bogat. Lucrurile pe care te-ai obișnuit să le folosești zi de zi sunt un lux pentru mulți oameni. Serviciile de care beneficiezi, confortul de acasă sau de la servici, faptul că ai un acoperiș deasupra capului, că ai un pat unde să dormi și ai ce mânca, toate acestea sunt motive pentru care ar trebui să te simți binecuvântat. Există atâția oameni care nu au parte de ele...

Dacă ai impresia că ți se cuvin și că vor fi acolo întotdeauna, mai gândește-te o dată. Nu aștepta să ajungi în situația să pierzi ceva pentru a-i aprecia cu adevărat valoarea, fie că e vorba de sănătate, persoane dragi sau lucruri de care te folosești și îți sunt necesare.

Sursa: NoulPamant.ro
Foto: TheExeterDaily.co.uk